zondag, 21 mei 2017 17:46

Groei Wenneker Cinema zet door

Schiedam - Ondanks de opkomst van zenders als Netflix en de komst van een nieuw filmhuis in Rotterdam, is het aantal bezoekers aan Wenneker Cinema ook in 2016 gestegen. Ruim 17.000 bezoekers wisten de weg naar tot-nu-toe Schiedams enige bioscoop, gevestigd in het Wennekerpand, te vinden.

Ook het aantal donateurs steeg en wel met 3 % naar ruim 1400. Voor de bioscoop betekent dit het zesde jaar op rij een stijging sinds de vestiging aan de Vijgensteeg.

Gerard Sparla, directeur van Wenneker Cinema, is verheugd over het succes. “Met dank aan onze vrijwilligers en het trouwe publiek, hebben we dit jaar ruim 400 voorstellingen gedraaid. Van onze bezoekers weten we dat vooral de goede sfeer en het gevarieerde aanbod hen aantrekt.”

Voorzitter Menno Siljee verwacht dat de stijgende lijn zich ook dit jaar zal voortzetten. Dat is opvallend want later dit jaar wordt het grote complex Euroscoop Schiedam geopend. “We merken dat ons filmhuis nog steeds nieuwe bezoekers trekt. Ook de samenwerking met andere cultuurinstellingen werpt zijn vruchten af. Gezien het enthousiasme van onze vrijwilligers en de inzet van onze directeur, heeft het bestuur ook voor dit jaar goede verwachtingen.” 

Groei Wenneker Cinema zet door

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws