donderdag, 27 november 2014 10:13

Groene golf in Schiedam

De gemeente start vrijdag 28 november 2014 met de voorbereidingen voor het vervangen van de verkeersregelinstallatie op het kruispunt 's-Gravelandsweg / De Brauwweg / noordelijke op- en afrit A20. Daarbij worden ook de verkeerslichten en een deel van de detectielussen in het wegdek vernieuwd. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon doorrijden.Groene golf en rateltikkers

De nieuwe verkeersregelinstallatie heeft enkele nieuwe eigenschappen die de verkeersveiligheid en -doorstroming ten goede komen. Zo komen er o.a. rateltikkers voor blinden en slechtzienden. Zodra de nieuwe ontsluitingsweg naar Schieveste gereed is, worden beide verkeersregelinstallaties op de 's-Gravelandseweg (de noordelijke en zuidelijke op- en afrit van de A20) gekoppeld zodat een groene golf voor de drukste rijrichtingen kan ontstaan.

Uitvoering

Vanaf 28 november vinden voorbereidingen plaats. De totale vernieuwing van de verkeersregelinstallatie duurt tot medio januari 2015. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. Vóór de jaarwisseling worden de regelautomaat en de lichten vervangen. Het verkeer ondervindt hier geen directe hinder van. Tot 8 december blijft de oude regeling van de installatie werken. De nieuwe regeling wordt per 12 december ingeschakeld. Begin 2015 worden de detectielussen in het wegdek vernieuwd. Het is dan nodig om kortdurend delen van de weg af te sluiten voor verkeer. Het verkeer kan dan passeren over een naastgelegen strook.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws