woensdag, 20 mei 2015 20:36

Groene tuintjes on tour

Onlangs werd tijdens de Lentemarkt in Vlaardingen de nieuwe brochure over groene tuintjes uitgedeeld: 'Meer groen, minder tegels'. Het doel van de brochure is om Vlaardingers na te laten denken over de inrichting van hun tuin.

Groen in de tuin en een heg in plaats van een houten schutting hebben allerlei voordelen: meer groen is bewezen gezond, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een beter en prettiger leefklimaat in de stad. Met veel stenen en beton en weinig groen kan de warmte 's zomers niet weg en loopt de temperatuur flink op. Tegeltuinen geven ook problemen met afwatering, want het regenwater kan niet wegzakken in de grond.

Boerenmarkt op 23 mei

Bent u ook nieuwsgierig naar de brochure? Hij wordt ook uitgedeeld op de Boerenmarkt op zaterdag 23 mei van 11.00 tot 16.00 uur bij Boerderij Hoogstad aan de Westlandseweg. Op deze boerenmarkt zijn streekproducten te krijgen, leuke activiteiten voor kinderen en om 14.00 uur een lezing van dr. Cora Laan over drinkgewoonten van vroeger. Ook Fair Trade en de Wereldwinkel bemannen een stand. De Stichting Boombehoud Vlaardingen voorziet u graag van tips voor een groenere tuin.

Zie ook: http://www.popuptv.nl/pop-up-nieuws/boerenmarkt-in-vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws