zondag, 01 maart 2015 22:59

GroenLinks hangt de schone was buiten

De lucht in Schiedam is bovenmatig vervuild. Iedereen die wel eens na een tijdje een vinger langs een wit kozijn heeft gehaald, kan daar over meepraten. Voor diegenen die daar niet over kunnen meepraten heeft GroenLinks Schiedam spierwitte T-shirts over de Korte Haven gespannen. Hoe wit blijven die T-shirts?

Luchtvervuiling is na roken de grootste verwijtbare doodsoorzaak in Nederland. In de regio Rijnmond is de lucht vuiler dan in andere regio's: metingen van Milieudefensie en GroenLinks wijzen uit dat de concentratie stikstofdioxide in de Schiedamse lucht regelmatig te hoog is, terwijl de Europese normen niet eens heel streng zijn. GroenLinks maakt zich zorgen over de gevolgen voor de volksgezondheid.

De T-shirts die GroenLinks over de Korte Haven heeft gespannen zullen in een mum van tijd grauw zijn. De fijnstof die aan de T-shirts blijft hangen is ook de fijnstof die inwoners van Schiedam dagelijks inademen. GroenLinks zet zich al jaren in voor een schonere lucht.

Provinciale verkiezingen

Uiteindelijk willen we natuurlijk overal schone lucht. Dus niet alleen in Schiedam, maar ook daarbuiten. Een belangrijke taak van de provincies ligt op het vlak van groen, natuurbeheer en milieu. Dus ook provinciaal is het van groot belang een groene stem te laten horen. De suggestie van GroenLinks Schiedam? GroenLinks.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws