zondag, 21 mei 2017 22:57

GroenLinks reikt complimententaart uit aan vrijwilligers fluisterboot

Schiedam - Regelmatig trekt GroenLinks de stad in om vrijwilligersinitiatieven te belonen met een complimententaart. Met de taart laat de partij weten veel waardering te hebben voor de onbaatzuchtige en vrijwillige inzet van Schiedammers. Op 19 mei kwam de eer toe aan bestuur, stuurlui en gidsen van de Stichting Rondvaarten Schiedam.

GroenLinks beloont regelmatig organisaties die iets betekenen voor Schiedam. GroenLink richt zich daarbij op organisaties die de stad naar een hoger plan tillen, die enthousiasme kweken en die ambassadeur zijn van de stad. De circa 30 vrijwilligers van de fluisterboten die toeristen door Schiedam leiden, zijn ambassadeurs bij uitstek.

Jeroen Ooijevaar, fractievoorzitter van GroenLinks in Schiedam, sprak zijn waardering uit voor de fluisterboten. “Met elke afvaart, met elke passagier, groeit het enthousiasme voor Schiedam. Juist vanuit het water is zo goed te zien wat een prachtige stad Schiedam is en wat een rijke historie er achter al die gevels schuilt.”.

Tijdens het eten van de taart werden wilde plannen gemaakt, van 'Amsterdamse' overdekte boten, via een onderdoorgang bij de Vlaardingerdijk, tot aan het ongedaan maken van de drooglegging van de Broersvest aan toe. Duidelijk was dat er genoeg inspanningen en plannen zijn om (water)toerisme naar Schiedam te stimuleren. Voorzitter Ad van Leeuwen toonde zich verguld met de complimenten van GroenLinks: “Met de verhuizing van de afvaarten naar het museumkwartier, bij de Walvis of de Vismarkt, kunnen we verder groeien. We zijn verheugd dat we ook vanuit de politiek gewaardeerd worden voor onze inspanningen”.

De aanwezige vrijwilligers lieten zich de taart goed smaken. GroenLinks adviseert iedereen, maar vooral Schiedammers die dat nog nooit hebben gedaan, om binnenkort eens mee te varen met de fluisterboot en de stad eens van een heel andere kant te leren kennen.
GroenLinks reikt complimententaart uit aan vrijwilligers fluisterboot

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws