zaterdag, 09 januari 2016 01:45

GroenLinks roept op tot Schiedamse klimaattop

Na de positieve afloop van de klimaattop in Parijs is de urgentie helder: ook in Schiedam moeten we aan de slag om de opwarming van de aarde binnen de perken te houden. GroenLinks Schiedam zal zondag 17 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie in Lucas Drinkwinkel, alle partijen oproepen om samen met burgers, bedrijven, deskundigen en organisaties werk te maken van hernieuwbare energie en klimaatneutrale woningen.

Het duurzaamheidsprogramma van de gemeente is nog niet concreet genoeg en toont weinig daadkracht. GroenLinks Schiedam trapt graag het jaar af met frisse ambitie en een nieuwe start. Daarom zal Krispijn Beek, voorzitter van GroenLinks Schiedam, tijdens de nieuwjaarsreceptie oproepen tot de organisatie van een Schiedamse klimaattop in 2016. Tijdens deze top kan met alle betrokkenen gezamenlijk een concreet aantal speerpunten vast worden gesteld.

De nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks vindt plaats op zondag 17 januari van 14.00 - 17.00 uur in Lucas Drinkwinkel aan de Grote Markt. Op deze middag zal het bestuur en de fractie kort terugblikken op 2015 en de plannen voor 2016 vertellen. Ook zal het Schiedams energiecollectief verblijd worden met een investering in de zonnepanelen op het Wennekerpand die door GroenLinksleden bijeen is gebracht. Robert Klumpes (Provinciale Staten GroenLinks Zuid-Holland) komt iets vertellen over de themamiddag ‘warmterotonde’ die op zaterdagmiddag 30 januari in Rotterdam wordt georganiseerd.

Naast deze bijdragen is de nieuwjaarsbijeenkomst een ideaal moment voor iedere vrijzinnige en progressieve Schiedammer om elkaar te ontmoeten, bij te praten en te proosten op een groen, sociaal en open 2016.

GroenLinks roept op tot Schiedamse klimaattop

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws