donderdag, 25 juni 2015 11:38

GroenLinks serveert een complimenten-taart aan volkstuinvereniging Thurlede

De samenleving maakt de stad. GroenLinks waardeert de inzet van de talloze initiatieven, verenigingen, vrijwilligers en inwoners die zich inzetten voor de stad dan ook enorm. Om deze waardering te uiten, deelt GroenLinks regelmatig complimententaarten uit. Op dinsdagavond 23 juni viel de eer ten deel aan volkstuinvereniging Thurlede.

Volkstuinvereniging Thurlede heeft volgens GroenLinks een compliment verdiend vanwege de inzet voor milieu en natuurwaarden in Schiedam. De vereniging heeft besloten om €15.000 in zonnepanelen en energiezuinige keukenapparatuur in het verenigingsgebouw te investeren. Daarnaast zetten ze zich in voor verantwoord tuinieren: onverantwoorde bestrijdingsmiddelen zoals Roundup worden uit de tuinen geweerd.

GroenLinks fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar gaf aan dat wat hem betreft de tuinders niet hoeven te wijken voor mogelijke woningbouw op Thurlede. De vereniging heeft daarover nog geen duidelijkheid: de gemeenteraad spreekt hier in 2016 nogmaals over. In de tussentijd is het investeren in dat deel van de vereniging een moeilijke gok. Jeroen Ooijevaar: 'Deze Groene Long midden in de stad moet voor de Schiedammers behouden blijven. De gemeenteraad moet zich hier onvoorwaardelijk voor uitspreken.'

De ruim 15 tuinders die deze dinsdagavond aan de slag waren met het onderhoud van de gezamenlijke groenvoorzieningen hebben het zich de taart goed laten smaken.

Op de foto: Aad den Hollander (bestuurslid Thurlede) en Jeroen Ooijevaar (fractievoorzitter GroenLinks)

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws