zaterdag, 21 mei 2016 00:28

Groenste straat competitie gaat weer van start in Schiedam

Schiedam - Welke straat is groener dan de Schie? Vorig jaar won deze straat in Schiedam Centrum de Groenste Straat verkiezing. Is uw straat nu de groenste of vindt u het leuk om samen met buren aan de slag te gaan en van jullie straat de groenste van Schiedam te maken? Doe dan mee en meld u aan voor 19 juni!

Met plantenbakken, geveltuintjes en groen in betegelde voortuinen, wordt het straatbeeld groener en gezelliger. Wint jullie straat de titel Groenste Straat van Schiedam? Dan ontvangt de straat een mooi bedrag voor bijvoorbeeld een straatfeest of het verder vergroenen van de straat.

Aanmelden

Aan de wedstrijd kunnen (delen van) straten, pleinen en lanen meedoen. Meldt deze vóór 19 juni 2016 aan via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemende straten krijgen een zakje zaad voor bij- en vlindervriendelijke planten.

Beoordeling

De jury bestaat uit groendeskundigen. Zij gaan in de zomermaanden op pad om deelnemende straten te beoordelen. Zij letten daarbij op: het totaalbeeld, de staat van onderhoud, originaliteit en duurzaamheid. Wilt u bonuspunten verdienen? Zorg dan voor insectenvriendelijke planten!

De winnende straten krijgen een geldprijs en de nummer één een bord met de eervolle vermelding 'Groenste straat van Schiedam 2016'. De groenste straten van afgelopen jaren worden zwaarder beoordeeld dan de andere straten. Deze moeten duidelijk iets extra's toevoegen om dit jaar weer in aanmerking te komen voor de eerste prijs.

Groentips

Kijk op de website van Groei&Bloei voor meer informatie en allerlei praktische tips om van uw straat de groenste te maken.

De Groenste Straat verkiezing wordt georganiseerd door de vereniging voor tuinliefhebbers Groei&Bloei (afdeling Waterweg-Noord) in samenwerking met de gemeente Schiedam.

Groenste straat competitie gaat weer van start in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws