dinsdag, 27 september 2016 17:32

Grondwater en gaten Informatieavond 21 september 2016

Schiedam - Woensdag 21 september 2016 heeft de gemeente Schiedam een informatieavond gehouden voor bewoners uit de Botenbuurt. De avond met als thema 'grondwaterstand na de werkzaamheden en gaten in tuinen' werd volgens de gemeente druk bezocht.

Wareco

De gemeente heeft het onafhankelijke ingenieursbureau Wareco opdracht gegeven om onderzoek (3,25 MB) uit te voeren naar: de grondwaterstanden in de wijk, de werking van het aangelegde drainagestelsel, de situatie in de kruipruimtes van woningen en de verzakkingen die optreden. Afgelopen drie maanden heeft Wareco dit onderzoek uitgevoerd.

Presentatie Wareco

Tijdens de informatieavond heeft Wareco een presentatie (1,33 MB) gegeven over het onderzoek. Hierin hebben zij meer achtergrondinformatie gegeven over het gedrag van grondwater en de werking van het drainagestelsel. Daarnaast heeft Wareco een analyse gemaakt van de problemen die bewoners bij de gemeente gemeld hebben. Aan de hand van deze analyse is gekeken naar de mogelijke oorzaken en de oplossingen.

In gesprek met de deskundigen

De individuele meldingen en vragen van bewoners zijn door de aanwezige ambtenaren en deskundigen beantwoord in een persoonlijk gesprek. Veel vragen zijn beantwoord, een aantal nog niet. De antwoorden op deze vragen vereisen onderzoek. Het verslag van deze avond volgt op een later moment. Naar verwachting kunnen wij het verslag binnen twee weken afronden. Om zoveel mogelijk bewoners te bereiken, versturen wij de informatie ook nog huis-aan-huis.

 

Grondwater en gaten Informatieavond 21 september 2016

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws