woensdag, 03 februari 2016 20:39

Groot waterlek in Vlaardingen

mediatv

Aan de Holysingel in Vlaardingen is woensdagavond rond 20:00 uur een grote waterlekkage op straat ontstaan. Het betrof een hoofdleiding en dit zorgde voor veel overlast. Delen van de Holysingel, Dillenburgsingel alsmede de Frederik Hendrikstraat stonden blank. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Alle inwoners van Vlaardingen zaten volgens waterbedrijf Evides zonder leidingwater. Monteurs draaiden de getroffen leiding aan beide kanten dicht. Andere leidingen in het gebied werden gebruikt om de watervoorziening weer op gang te brengen. Rond 22.00 uur was dat het geval. Door het drukverschil sprongen in een aantal woningen ook waterleidingen.

Herstel

Vrijdag beginnen de herstelwerkzaamheden en zal door Evides ook gepoogd worden de oorzaak van de breuk te achterhalen. Het water kan momenteel wat bruin van kleur zijn, maar is veilig om te drinken. Let wel op met het draaien van wasjes. Het fietspad en voetpad op de Dillenburgsingel is afgesloten in verband met een mogelijke verzakking. Een door de gemeente ingezette aannemer is al aan het werk.

Hoogbouw? Let op hydroforen

Woont u in een gebouw met meerdere etages en een hydrofoorinstallatie? De beheerder of eigenaar dient deze pomp te resetten, voordat er weer water uit de kraan komt. Dit is meestal het geval bij hoogbouw, zoals appartementen en flats.

Zorgen om zorginstellingen

Problemen dienden zich zeker voor in zorginstellingen. De hulpdiensten hadden het incident aan de Holysingel en omgeving opgeschaald naar GRIP 1 zodat veel hulpverleners zich naar Vlaardingen spoedden. Zo ook de Mobiele Commando Unit van de Brandweer Barendrecht. De hulpdiensten hadden hun kamp opgeslagen bij het Shell benzinestation aan de Holysingel. De politie had een groot gebied afgesloten voor verkeer. Een 59-jarige man fietste een verzakking in en raakte onderkoeld. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

De afrit Vlaardingen van de A20 was urenlang afgesloten.
"Vandaag geven we Vlaardingen terug aan de zee." grapte Ben Volkers uit Leiden op Twitter.

Brandkranen

Vanwege de breuk werkten de brandkranen ook niet meer. Voor de brandweer reden om een tankauto met water richting Vlaardingen te laten komen vanaf Sommelsdijk, mocht er ergens brand uitbreken.

Groot waterlek in Vlaardingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws