dinsdag, 13 oktober 2015 07:38

Grootste rondreizende festival van Nederland komt naar Rotterdam

Grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 39 steden aan, waaronder Rotterdam op zaterdag 7 november. De gehele line-up en betrokken locaties zijn bekend. Bijzonder dit jaar is de groei van de Popronde. Met maar liefst 73 optredens op 29 locaties beloofd het de grootste editie van Popronde Rotterdam OOIT te worden.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 17 september tot en met zaterdag 28 november reizen de 135 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 39 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag – en dit jaar voor het eerst ook – zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten.

Nieuwe locaties

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook winkels, hostels, kerken en andere bijzondere plekken als podia. Een greep uit de locaties: Rotown, WORM, V11, Club Vibes en Belgisch Biercafé Boudewijn. Nieuwe locaties ten opzichte van vorig jaar zijn: King Kong Hostel, Van Gennep, Zilch, Mascolori, Pauluskerk, Westerpaviljoen, Hudson en Wunderbar.

Popronde Rotterdam zal plaatsvinden vanaf 14.30u ’s middags met een aantal previews. Ook is radiostation PoprondeLIVE weer voor de partij om bijzonere sessies uit te zenden vanuit het King Kong Hostel

Het gehele programma is te zien op: www.popronde.nl/steden/rotterdam

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Zie voor het programma van de verschillende steden www.popronde.nl

Voeding Nederlandse Popmuziek

De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 135 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Bands die eerder tourden met Popronde en nu als headliner op de billboards van de grotere festivals en clubs prijken geven aan dat het reizend festival voor hen - op dat moment - een cruciale schakel was in hun carriere.

Voorbeelden van artiesten die eerder tourden met de Popronde en wisten door te breken naar een groter publiek zijn: Racoon, PAUW, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager, Roosbeef, Kensington, Handsome Poets, Chef’ Special, Mister and Mississippi, Rondé en Dotan.

Overzicht steden Popronde 2015

Popronde strijkt dit jaar neer in: Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Delft, Eindhoven, Deventer, Heerlen, Wageningen, Den Bosch, Almere, Roermond, Groningen, Arnhem, Haarlem, Weert, Assen, Tilburg, Den Haag, Utrecht, Venlo, Dordrecht, Hengelo, Leiden, Leeuwarden, Oss, Hoorn, Emmen, Maastricht, Rotterdam, Zutphen, Middelburg, Alkmaar, Sittard, Hilversum, Breda, Enschede, Amersfoort, Helmond en ten slotte het grote eindfeest in Studio/K te Amsterdam op zaterdag 28 november.

Mediapartners

Ook dit jaar werkt de Popronde samen met verschillende (media)partners, VPRO’s 3voor12 Talents en de OOR Talents van muziekmagazine OOR presenteren zich in elke stad met een eigen programma, op een eigen podium. Op 3FM (Serious Talent) en Pinguin Radio kun je dagelijks een aantal bands horen uit de Popronde selectie. Kicking the Habit en The Daily Indie volgen de bands gedurende hun tour en Festivalinfo voorziet in actuele programma-informatie.

Support

Popronde 2015 komt tot stand dankzij participatie van meer dan 750 deelnemende podia, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de deelnemende gemeenten en provincies.

Meer informatie over de Popronde, de selectie van 2015 en het programma van de steden op www.popronde.nl

Sociale Media Popronde:

www.facebook.com/Popronde 

twitter.com/Popronde / #popronde

Grootste rondreizende festival van Nederland komt naar Rotterdam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws