vrijdag, 11 november 2016 16:33

Grote brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Op de Nieuwpoortweg in Schiedam is vrijdagmiddag rond 16:00 uur een grote brand uitgebroken in een grote loods waar vroeger de logistieke afdeling van Radio Modern was gevestigd. Nu is er een opslag. Uw redacteur reed er net langs nog voor de vlammen uit het dak sloegen. Er waren ook ontploffingen te horen en brandende stukken gevel vielen in het water.

Op zaterdag om 10:45 uur werd het sein brand meester gegeven. Overslag naar de showroom is voorkomen maar er is wel aanzienlijke rook- en waterschade in de MotoPort zaak. . De vervuiling van het oppervlaktewater door de brand valt gelukkig mee. Er is geen verder risico op verspreiding.

De hulpdiensten kondigden vrijdagmiddag GRIP1 af en de A20 werd in beide richtingen afgesloten met een grote verkeerschaos in Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen tot gevolg. Op de snelwegen stond meer dan 36 km file.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Resten van het gebouw waren ook op de A20 terecht gekomen. Deze moesten worden verwijderd door een veegwagen. De loods waarin de brand woedt, wordt als verloren beschouwd.

Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen. Deze roetdeeltjes kunnen mensen zelf opruimen en weggooien maar was wel je handen daarna!

Grote brand Nieuwpoortweg Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws