woensdag, 17 september 2014 00:19

Grote slag voor Schieveste

De gemeente Schiedam heeft een grote slag geslagen in de invulling van Schieveste: "Er komen 230 hoogwaardige arbeidsplaatsen naar Schiedam." Meldt Wethouder Alexander van Steenderen (Schieveste) trots. Het internationaal advies- en ingenieursbureau Tebodin, onderdeel van Bilfinger SE, vestigt zich per 1 januari 2015 in Schiedam. Het bedrijf betrekt op Schieveste het gebouw aan het Stationsplein dat nu nog wordt gebruikt door de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Schiedam. Die verhuizen op hun beurt naar de rand van het Stadserf en betrekken het voorlmalige gebouw van de Fortis bank.

Door de ligging en de goede vervoersverbindingen blijkt Schieveste een aantrekkelijke vestigingsplaats voor regionaal opererende bedrijven en instellingen.' aldus wethouder van Steenderen.

De twee huidige vestigingen Den Haag en Rotterdam brengt Tebodin samen als vestiging 'West' te Schiedam. Het pand in Den Haag blijft in gebruik voor andere organisatieonderdelen van Tebodin zoals stafdiensten. Björn Erkens, vestigingsdirecteur West: 'Door te kiezen voor één locatie in West-Nederland vergroten we de slagkracht van Tebodin en kunnen we onze industriële klanten in de regio optimaal van dienst zijn. Onze criteria voor een nieuw pand: bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, omgeving en de 'kwaliteit' van het gebouw voor zowel medewerkers als wat betreft duurzaamheid, leidden tot de keuze voor Schieveste.'

Meer informatie over de nieuwe bewoners van het Stationsplein is te vinden op: www.tebodin.com enwww.bilfinger.com

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws