dinsdag, 03 maart 2015 18:35

GROUNDS blaast brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug nieuw leven in

In heel Nederland staan brugwachtershuisjes leeg. Deze worden beheerd door een stichting die zich inzet voor hergebruiken, met name voor culturele doeleinden. Vanuit GROUNDS hebben we deze stichting een plan toegestuurd voor het brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug in Rotterdam-Delfshaven.

Op basis van dit plan mogen we verschillende dingen organiseren in het Brugwachterhuisje. We zullen ruimte bieden aan kunstenaars en fotograven voor doorlopende exposities, we willen kleine concertjes organiseren van musici, ruimte bieden aan kleine lokale culturele initiatieven. Delfshaven heeft veel te beiden, maar is voor het grote publiek nog vrij onzichtbaar. De Lage Efrbrug is één van de drukste passages in de deelgemeente. Een perfecte locatie om het publiek kennis te laten maken met mooie dingen uit hun eigen wijk.

In het huisje zelf kunnen twintig mensen, maar op tijden dat de brug dicht blijft mogen we ook in de ruimte om het huisje mensen ontvangen. Na een half jaar gaan we met de stichting evalueren en wanneer het bevalt zullen we minimaal een jaar gebruik maken van het brugwachtershuisje.

Op zondag 8 maart is van 14:00 tot 18:00 uur de opening van het brugwachtershuisje op de Lage Erfbrug met een expositie van o.a. Rotterdamse fotograaf Wijnand Schouten. De toegang is gratis.
(zie hier interview met Wijnand over zijn expositie: http://www.grounds.nu/?p=4695)

Foto: portret door Wijnand Schouten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws