dinsdag, 10 februari 2015 07:55

Gymlessen voor volwassenen in Schiedam

Vanaf 1 maart 2015 wordt er in Schiedam een nieuw initiatief op sportgebied in het leven geroepen! Namelijk "Good Old Fashioned Gym!"
Initiatiefnemer is de Schiedammer Rick de Korte. Met dit initiatief kunnen werkenden vanaf 25 jaar zich inschrijven om te gymen zoals de meesten Schiedammers dit ooit op de basisschool en de middelbare school hebben gedaan. Spelsporten zoals volleybal, trefbal, wateren vuur maar ook het zwaaien aan de ringen komen allemaal weer aan bod.

Rick is van mening dat werkenden veelal sporten met als doel om af te vallen en weer eens iets aan de conditie te doen. "Bij gymmen ligt de focus meer op het sociale spelelement, terwijl de conditie weldegelijk verbeterd en de deelnemers weldegelijk af kunnen vallen. Het is mijn visie dat je een leuke sport niet vol hoeft te houden," aldus Rick.
Consulenten Sportstimulering Goran Miskovic en Bianca Weber van de gemeente Schiedam zijn na de uitleg van dhr. De Korte enthousiast en steunen dit initiatief zonder meer.
Rick heeft contact gezocht met docent lichamelijke opvoeding Jeroen de Krom, coördinator van PRIMO Schiedam die gymlessen voor werkenden betaalbaar
kan houden. Vanaf maart gaat de try/out van start. Er zal gestart gaan worden met een groep van maximaal 20 personen die twee avonden in de week een uurtje gaan gymen. De kosten voor het gymmen bedraagt 2,50 euro per les. De gymlessen zullen begeleid worden door een gediplomeerde gymleraar. Locatie gymzaal Bachplein 584, parkeren is hier gratis! Indien mensen vragen en/of interesse hebben dan kunnen zij contact opnemen met Rick de Korte via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Google Streetview

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws