zaterdag, 01 juli 2017 18:48

'Haatprediker was in Vlaardingen'

Vlaardingen - De politieke partij ONS.Vlaardingen maakt zich zorgen over het eerdere bezoek aan Vlaardingen van de onlangs in Groot-Brittannië opgepakte islamitische prediker Tarik Chadlioui, beter bekend als Tarik ibn Ali.

'Tarik ibn Ali werd op verzoek van de Spaanse autoriteiten gearresteerd. De Spanjaarden verdenken hem van betrokkenheid bij een terreurcel' schrijft ONS.Vlaardingen in een brief aan het college. 

Ook zou Ibn Ali geestelijk leidsman zijn van een jihadistennetwerk, en inspireerde hij de terrorist Omar Mostefai, die in het Parijse Bataclantheater een bloedbad aanrichtte. Verder zamelt ibn Ali overal in Europa geld in voor radicale moskeeën.

Inmiddels is een lijst bekend geworden van 29 Nederlandse steden, waar ibn Ali een of meerdere malen heeft gepredikt. Op die lijst prijkt ook de gemeente Vlaardingen.

De fractie van ONS.Vlaardingen heeft hier schriftelijk vragen over gesteld aan het college. De partij wil onder andere weten of het Vlaardingse college bekend is met feit dat Tarik ibn Ali in Vlaardingen is geweest, of er hierover contact is geweest met de AIVD en hoe het zit met het toezicht op imans. 

Foto: still YouTube Tarik ibn Ali in Amsterdam 

'Haatprediker was in Vlaardingen'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws