dinsdag, 16 augustus 2016 16:44

Halve finale handbaldames na stunt tegen Brazilië

waterwegsport

Rio de Janeiro - De handbaldames van Oranje hebben in Rio de Janeiro voor een daverende verrassing gezorgd door de halve eindstrijd te bereiken. Het team met de Schiedamse speelsters Kelly Dulfer en Jasmina Jankovic wonnen in een sterke wedstrijd met 32-23 (12-11).

Vooral doelvrouwe Tess Wester was enorm op dreef met vele goede saves.In een gelijkopgaande eerste helft bleek Oranje vooral sterk in verdedigend opzicht, want de Braziliaanse thuisploeg kwam moeilijk tot scoren. De organisatie en dekking was dusdanig sterk dat Nederland geregeld met een break-out een gaatje kon slaan. Bij rust leidde Oranje slechts met 12-11, waar twee doelpunten verschil (12-10) rechtvaardiger zou zijn geweest. Een Braziliaanse aanvalster viel in de cirkel zonder aangeraakt te worden door de Oranje-defensie, maar de arbiter besloot tot ieders verbazing tot een strafworp. Deze werd uiteindelijk benut door invaller-goalie Jasmina Jankovic te verschalken.

Na de pauze zette Oranje uitstekend door. Aanvallend werd er nu makkelijker gescoord, en defensief hield de ploeg uitstekend stand tot frustratie van de 12.000 toeschouwers op de tribunes en de Braziliaanse dadendrang. Vaak bleek doelvrouwe Wester een sta-in-de-weg. Nederland bleef scoren en liep zodoende uit naar een ijzersterke zege van 32-23.

Donderdag wacht de halve eindstrijd tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Frankrijk en Spanje.

Halve finale handbaldames na stunt tegen Brazilië

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws