dinsdag, 09 augustus 2016 01:41

Handbaldames winnen van Argentinië

Rio de Janeiro - De Nederlandse handbalploeg, met daarin een grote Schiedamse inbreng, heeft vannacht in Rio gewonnen van Argentinië, het werd 18 - 26.

Oranje, met de uit Schiedam afkomstige teammanager Carla van Dijk, staat in poule B van het Olympisch toernooi in Rio de Janeiro en verloor eerder nog het eerste pouleduel met 14-18 van Frankrijk.

De Schiedamse speelster Kelly Dulfer stond vannacht in de basis en keepster Jasmina Jankovic, eveneens uit de Jeneverstad, stond in de tweede helft op doel. Oranje overliep Argentinië in de eerste fase van de wedstrijd: ze stonden na 10 minuten op 0-7. Daarna ging het moeizamer en kwamen de tegenstanders dichterbij. Nederland kreeg veel strafminuten. Bij rust leidde Nederland met 9-13, liep daarna verder uit maar zag de Zuid-Amerikaansen toch weer aanklampen. In de slotfase toonde Oranje toch haar meesterschap en liep uit naar 18-26.

Met twee wedstrijden gespeeld staat Nederland nu op een gedeelde derde plaats met Frankrijk. De eerste vier gaan verder naar de kwartfinales. Nederland speelt nog tegen de grootmachten Rusland en Zweden. Allereerst is Zuid-Korea woensdag nog de tegenstander.

Foto: screenshot NOS

Handbaldames winnen van Argentinië

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws