vrijdag, 12 augustus 2016 19:54

Handbalsters houden olympische droom levend na gelijkspel tegen Zweden

waterwegsport

Rio de Janiero - De Nederlandse handbaldames hebben tegen Zweden in extremis gelijk gespeeld tegen de Zweden. Met slechts nog drie seconden op de klok wist Danick Snelder de gelijkmaker binnen te gooien: 29-29.

In een ware thriller hielden Oranje en Zweden, net als in eerdere ontmoetingen op het WK (30-30) en het EK (28-28) het jaar er voor, elkaar lang in evenwicht in de tweede helft. Voor rust was Zweden beter en speelde Oranje slordig.

Net na de pauze sloegen de Scandinaviƫrs een gaatje (17-13), maar daarna stokte de Zweedse machine. Met name doelvrouwe Jasmina Jankovic uit Schiedam was erg belangrijk in een fase waarom Zweden zeven (!) minuten niet tot scoren kwamen. Daarna kwam Oranje gelijk bij 22-22 en 26-26, waarna Oranje in de slotfase onderuit leek te gaan. Maar het was Danick Snelder die uiteindelijk Nederland een belangrijk

Door het gelijke spel is de ploeg van de Schiedammers Dulfer en Jankovic nog vol in de race om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het grootste toernooi van de wereld. Oranje is geplaatst als Frankrijk later vandaag wint van Zuid-Korea.

Handbalsters houden olympische droom levend na gelijkspel tegen Zweden

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws