woensdag, 20 mei 2015 20:40

Haringbeeld onthuld op 30 mei

Op zaterdag 30 mei is er van alles te doen in Vlaardingen. Zo kunt u in de publiekshal van het stadskantoor aan het Westnieuwland het beeld 'Ode aan de Haring' van kunstenaar Jeroen Verhoeff bewonderen. Het wordt in de ochtend van 30 mei onthuld. De kunstenaar zal tot het eind van de dag van de publiekshal zijn atelier maken. Het stadskantoor is om die reden opgenomen in de jaarlijks door stichting Mareado georganiseerde Open Ateliers.

Dit jaar doen 30 Vlaardingse kunstenaars mee: zij hebben hun atelier geopend om het publiek een kijkje in de keuken van hun kunst te geven. Meer info: www.mareado.nl.

Niet alleen kunstenaars heten bezoekers welkom op zaterdag 30 mei. Ook is het die dag de eerste keer dat de regionale open bedrijvendag Waterweg Werkt! wordt gehouden. In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam openen 33 bedrijven en organisaties (waaronder ook uw eigen PopUpTv!) hun deuren. Wie dat zijn, kunt u lezen op www.waterwegwerkt.nl. Voor jong en oud worden activiteiten georganiseerd. Zo kunt u een kijkje achter de schermen nemen van een poppodium, virtueel lassen, een graafmachinesimulator uitproberen, een kunstbenefietveiling bezoeken, een trailerterminal bezoeken, wijn proeven, havens en industrie van dichtbij bekijken, een bezoek brengen aan de modernste fabrieken van Europa, creatieve workshops volgen en nog veel meer. De publiekshal van het stadskantoor, waar Jeroen Verhoeff zijn tijdelijke atelier heeft, is ook in het kader van Waterweg Werkt! te bezoeken op 30 mei. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig, die graag uw vragen over het Actieplan Wonen en het Actieplan Economie beantwoorden. Jongeren kunnen bovendien informeren naar de mogelijkheden van stageplaatsen in de gemeentelijke organisatie.

De publiekshal van het stadskantoor is op deze dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws