zaterdag, 16 mei 2015 11:23

HBSS verzuimd afstand te nemen in kaartenfestival

waterwegsport

De neutrale voetbaltoeschouwer werd afgelopen zaterdag op sportpark Harga tijdens de nacompetitiewedstrijd HBSS-sv Charlois getrakteerd op een geweldig schouwspel. Toen de kruitdampen na 115 minuten voetbal en alles wat het spelletje zo mooi maakt, eenmaal neersloegen stond er met een 2-2 eindstand een score die voor de terugwedstrijd nog alle mogelijkheden openhoud.De ploeg van oefenmeester Marvin Janssen had het vooral in het gedeelte van de wedstrijd erg zwaar en kwam dan ook na 20 minuten door een doelpunt van Richard Feenstra op achterstand. Nog voor rust trok Tim van Aperen de stand echter weer gelijk. Net hiervoor was het spelersaantal van de bezoekers al gereduceerd naar 10 door een rode kaart (2xgeel)
Net na de thee eiste scheidsrechter Sturz wederom een hoofdrol op door na een opmerking in de doelmond van de bezoekers een indirecte vrije trap in het vijf meter gebied te geven voor de Schiedammers.
Op het moment van schieten, uit de vrije trap die volgde, bestrafte Sturz de doelman van Charlois voor het te vroeg in lopen wat resulteerde in zijn tweede van de dag, dus rood.
In de herkansing ging het weer niet helemaal zoals de leidsman het graag wilde en hiertoe besloot Sturz de wedstrijd tijdelijk te staken.
In de derde poging zo'n 15 minuten later, na de afkoelingsperiode, was het Danny Fellinger die het leer door het wout van benen in het net schoot waardoor HBSS voor het eerst in de wedstrijd de bovenliggende partij was.
De bezoekers toonde echter wilskracht en wisten als 9-tal uit een counter door Hakim Sebbar alsnog gelijk te komen. Met nog 20 minuten te gaan rook HBSS bloed maar de verzuimde op voorsprong te komen (gemiste strafschop Leon Roozen, afgekeurd doelpunt invaller Roelof Grant).
Hierna mochten de Schiedammers nog van geluk spreken dat de bezoekers (inmiddels met 8 man door wederom een rode kaart) tijdens een spaarzame uitval faalde.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws