zaterdag, 25 oktober 2014 20:32

HBSS ziet vooral kansen bij komst Decathlon

De provincie Zuid-Holland bespreekt op 19 november 2014 het verzoek van de gemeente Schiedam om een vestiging van een Decathlon Concept Store op Harga Noord mogelijk te maken. Om zich over dit onderwerp goed te laten informeren, heeft een delegatie Statenleden van de Provincie Zuid-Holland maandagavond 13 oktober een bezoek gebracht aan Schiedam. Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Schiedam in Beweging) benadrukte in haar welkomstwoord de kansen die deze specifieke ontwikkeling op deze locatie heeft: "Vergroting van de sportparticipatie brengt voor ons als gemeente ook kansen bij uitvoering van onze nieuwe taken in het sociale domein, vooral als het om preventie gaat."

Tijdens de avond waren er presentaties over het projectprogramma en nadere informatie over de Decathlon Concept Store. Daarna kwamen vóór- en tegenstanders aan het woord en was er ruimte voor discussie. HBSS is (samen met de Klankbordgroep Sport) één van de voorstanders van de komst van Decathlon. Namens de Klankbordgroep Sport lichtte Chris Sunderman (ssv Asvion) toe waarom de komst van Decathlon belangrijk is (voor de toelichting:http://www.hbss.nl/images/20141013%20Klankbordgroep%20Sport%20is%20positief%20over%20komst%20Decathlon.pdf) voor de toekomst van Sport in Schiedam.

Wethouder Marcel Houtkamp (Schiedam in Beweging) concludeerde dat het 'positief is dat velen, onder wie winkeliers in de binnenstad en sportclubs, herkennen dat de komst van Decathlon als onderdeel van een Sportplaza enorme kansen biedt voor de ontwikkeling van Schiedam op het gebied van werkgelegenheid en sportparticipatie en ook op het vestigingsklimaat in Schiedam en de regio'.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws