donderdag, 23 oktober 2014 12:44

Heeft u recht op extra geld van uw gemeente?

Doordat steeds bezuinigingen het nieuws domineren zou je denken dat de overheid echt helemaal niets meer geeft. Maar dat is niet waar. Sterker nog: ze hebben een makkelijke en overzichtelijke website in het leven geroepen warmee je kunt kijken of je geld kan krijgen! Hoe mooi is dat?
De website heet toepasselijk http://www.laaginkomen.nl

Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of bijstand? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van uw gemeente. Dit is een tegemoetkoming in uw koopkracht.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar eenmalig extra geld. Het extra geld is:

100 euro voor een (echt)paar,
90 euro voor een alleenstaande ouder,
70 euro voor een alleenstaande.

In sommige gevallen stort de gemeente het geld automatisch, maar vaak moet iemand zelf een aanvraag indienen. Voordat u een aanvraag indient, is het goed om te weten of u recht heeft op het extra geld. Dit hangt af van de hoogte van uw inkomen, uw leeftijd en uw leefsituatie. Doe de test op http://www.laaginkomen.nl/. Daar kunt u zien of u recht heeft op extra geld. U kunt ook in een tabel http://www.laaginkomen.nl/krijgt_u_geld opzoeken of u mogelijk recht heeft op extra geld.

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws