Heel Holland maakt muziek en dans
maandag, 31 oktober 2016 08:34

Heel Holland maakt muziek en dans

Schiedam - Op zaterdag 12 november geeft het orkest van muziekvereniging St.Radboud een concert met als thema 'Heel Holland maakt muziek en dans'. Het wordt een avond vol muziek van bekende Nederlandse films en werk van Hollandse componisten.

Een bijzonder muziekstuk is het werk 'Cobra' van de Nederlandse componist Jan Bosveld over enkele schilderijen uit de Cobra-collectie. Bosveld weet op fantastische wijze de bijzondere Cobra-schilderingen te vertalen in muzikale beeltenissen. Onder andere het schilderij 'Orgeldraaier' van Karel Appel, waarvan het origineel zich bevindt in ons eigen Schiedamse Stedelijk Museum, inspireerde Bosveld tot een speels en vrolijk deel van deze in 1998 geschreven compositie.

Daarnaast is er filmmuziek van Floris, bekende muziek uit de Efteling en klinken er Hollandse hits.

De folkloristische dansgroep Klepperman van Eleven maakt het Holland-concert compleet.Het concert vindt plaats in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg 2 in Schiedam en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn vooraf te bestellen via de website van St.Radboud: www.sintradboud.nl of op de avond zelf aan de kassa van het Wennekerpand. Wees er snel bij want op-is-op!

Heel Holland maakt muziek en dans

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws