donderdag, 20 oktober 2016 17:00

Heldhaftige omstander en agenten redden kinderen uit brandende auto op A20

Schiedam - Agenten maken in hun werk vaak heftige gebeurtenissen mee. 'Iedere agent hoopt dat hij tenminste een aantal keren in zijn carrière op het juiste moment op de juiste plaats is' schrijft de politie bij de video die vandaag viral is gegaan.

Twee agenten van het Team Verkeer reden in hun Porsche op de A20. Via de meldkamer hoorden ze dat er waarschijnlijk een auto in brand stond op de vluchtstrook, vlakbij de plaats waar zij op dat moment reden. In de video is te zien hoe snel een auto van “een beetje roken” over kan gaan in totale verwoesting.

'Bij aankomst is al duidelijk dat de auto niet meer te redden is. Een vrouw is uit de auto gekomen. Maar er zitten nog twee kinderen in de auto! En behalve de deur van de bestuurder zitten alle deuren op slot! De bestuurder van het bedrijfsbusje dat achter de auto is gestopt redt het voorste kind (met Maxi-Cosi) door met zijn blote handen het raam in te stompen. Daarna moet nóg een kindje (drie jaar en vastgesnoerd in zijn kinderzitje) worden gered.

Het achterraam wordt ingeslagen met een koevoet, met een grote steekvlam tot gevolg. En terwijl de bekleding van de achterbank al brandt, slaagt één van onze collega’s er in om naar binnen te grijpen en de gordel van het kinderzitje los te maken. Daarna kan hij het jongetje met een grote zwaai door het achterraam naar buiten trekken. Behalve een schram heeft het jongetje niks. De collega mist een groot gedeelte van zijn krullen...' schrijven de agenten. Ze krijgen veel steunbetuigingen voor hun heldhaftige optreden.

 

Heldhaftige omstander en agenten redden kinderen uit brandende auto op A20

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws