donderdag, 24 december 2015 08:59

Hennepkwekerij Groen van Prinstererstraat ontmanteld

De gemeente Vlaardingen en de Politie eenheid Rotterdam hebben woensdag 23 december 2015 een hennepkwekerij ontmanteld. Aan de Groen van Prinstererstraat is een hennepkwekerij aangetroffen na een melding van inbraak. Een gedeelte van de planten was al gestolen, er zijn nog 164 planten aangetroffen.

Stedin heeft de stroom afgesloten. Na de ontmanteling zijn de planten en de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er is geen verdachte aangehouden, ook de inbreker was al gevlogen.

De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dader(s). Als deze wordt gevonden, worden de ontmantelingskosten verhaald op de overtreder.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

Hennepkwekerij Groen van Prinstererstraat ontmanteld

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws