dinsdag, 03 mei 2016 19:16

Hennepkwekerij opgerold in woning Schiedam

mediatv

Schiedam - Vanmiddag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Schiedam een hennepkwekerij opgerold in een woning aan van Leeuwenhoeckstraat in Schiedam.

Omwonenden constateerden verdachte omstandigheden en waarschuwden de instantie's. In een verborgen ruimte in de badkamer, trof de politie een aantal hennepplanten. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek zal worden voortgezet. Nadat een fraude-monteur van Stedin de elektriciteitsvoorziening had veiliggesteld, heeft een gespecialiseerd bedrijf de planten en de gebruikte apparatuur vernietigd.

Hennepkwekerijen: een gevaar voor uw wijk

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herkent u een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met een of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Hennepkwekerij opgerold in woning Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws