dinsdag, 07 april 2015 14:27

Hennepkwekerij Van Schravendijkplein ontmanteld

De gemeente Vlaardingen en de Politie eenheid Rotterdam hebben dinsdag 7 april 2015 een hennepkwekerij ontmanteld. De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden.

Aan het Van Schravendijkplein is een hennepkwekerij aangetroffen met 41 planten. Er was sprake van stroomdiefstal en netbeheerder Stedin heeft de stroom afgesloten. In de woning zijn geen verdachten aangetroffen. De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Na de ontmanteling zijn de planten en de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte(n) en de ontmantelingskosten worden verhaald op de overtreder(s).

Risico op brandgevaar

De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en beide woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter hennepkwekerijen schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wilt blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws