maandag, 29 juni 2015 13:58

Hennepplantage in flat Maassluis ontmanteld

Medewerkers van het team Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis hebben zaterdag 27 juni in samenwerking met de politie en Stedin een hennepplantage in een flatwoning aan de Burgemeester Zaneveldstraat ontmanteld. In de woning zijn meer dan 300 hennepplanten aangetroffen. In totaal waren er 18 henneplampen aanwezig. De stroom werd illegaal afgetapt.

Door de Forensische opsporing van de politie is sporenonderzoek verricht. Handhaving en Toezicht van de gemeente heeft de kwekerij ontmanteld. De hennep is in de hakselmachine vermalen; de voor de kweek benodigde attributen zijn meegenomen en vernietigd.

Risico's
De drie Waterweggemeenten werken sinds 2008 samen met de politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een groot risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Mensen die betrapt worden, draaien op voor de kosten van de ontmanteling.

Als u informatie heeft over hennepkwekerijen bij u in de buurt, dan graag de politie bellen. Dan kan via 0900-8844 of als men onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Als ze direct iets verdachts zien, kunnen ze 112 bellen.

Foto: Google Streetview

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws