dinsdag, 03 mei 2016 20:52

Herdenkingen in Schiedam

Schiedam - Op woensdag 4 mei wordt in Schiedam met twee herdenkingen stilgestaan bij oorlogsslachtoffers. Daarnaast worden in de gemeente jaarlijks de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Korea herdacht. Deze herdenking vindt dit jaar plaats op zondag 8 mei.

Op 4 mei worden de 30 Schiedamse oorlogsslachtoffers die op de erehof van Beukenhof begraven liggen herdacht met een bijeenkomst op die locatie. Hiervoor is iedereen uitgenodigd, maar zijn ook specifieke uitnodigingen verzonden naar de nabestaanden van deze slachtoffers. De bijeenkomst start om 15.00 uur op begraafplaats Beukenhof aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450.

De lokale Dodenherdenking vindt plaats bij het monument aan de kop van de Plantage (Gerrit Verboonstraat). Voorafgaande aan de herdenking wordt in de Protestantse Kerk van Schiedam ‘De Vaste Burg’ een herdenkingsdienst gehouden. Deze dienst begint om 19.00 en duurt tot 19.30 uur.
De herdenking van de oorlogsslachtoffers bij het monument aan de kop van de Plantage begint om 19.50 uur en duurt tot 20.40 uur. Na afloop van de herdenking is er een koffiemoment bij het gebouw van de ANBO, Lange Nieuwstraat 181-2.

De herdenking van de Schiedamse gevallenen in voormalig Nederlands-Indië en Korea wordt gehouden op zondag 8 mei. Deze herdenking vindt plaats bij het herdenkingsmonument op begraafplaats Beukenhof aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450. Om 11.00 uur worden de genodigden met koffie en/of thee ontvangen in de aula van Beukenhof, waarna iedereen om 11.25 uur naar het monument loopt. De plechtigheid eindigt om 12.00 uur.

De herdenkingen en Bevrijdingsdag worden georganiseerd door de VNFG in opdracht van de gemeente Schiedam.

Herdenkingen in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws