vrijdag, 21 april 2017 15:00

Herdenkingsboom geplaatst voor poolreiziger Marc Cornelissen

Maassluis - Het gemeentebestuur van Maassluis heeft in overleg met de echtgenote en dochter van Marc Cornelissen, Marijke en Jill, een zilverlinde geplaatst in het Lepelaarplantsoen. De bijbehorende gedenkplaat is woensdagmiddag 19 april in het bijzijn van genodigden onthuld.

Marc Cornelissen en zijn reisgenoot Philip de Roo verongelukte in 2015 tijdens een expeditie in Noord-Canada.

Klimaatonderzoek
Marc zette zich op uitzonderlijke wijze in voor klimaatonderzoek. Met name in het noordpoolgebied zag hij de impact van klimaatverandering met eigen ogen. Dat zette hem ertoe aan om klimaatonderzoek in het poolgebied te ondersteunen, aandacht te vragen voor het probleem en projecten te ontwikkelen waarbij er vooral ook aandacht is voor het vinden van oplossingen. Hij ontving hiervoor onder andere een Koninklijke onderscheiding.

Gedenkplaat
Met de geplaatste boom wordt de herinnering aan Marc levend gehouden.

Op de gedenkplaat staat de tekst:
“In het voorjaar van 2015 verongelukte de Maassluise poolreiziger Marc Cornelissen samen met zijn reisgenoot Philip de Roo tijdens een expeditie in Noord-Canada.
Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet om het thema duurzaamheid en klimaatonderzoek op verschillende manieren onder de aandacht te brengen.”

Foto: Peter Farla

Herdenkingsboom geplaatst voor poolreiziger Marc Cornelissen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws