woensdag, 01 april 2015 16:20

Herdenkingsconcert op 28 april in Schiedam

Stichting Christenen voor Israël organiseert dit voorjaar zeven concerten die in het teken staan van de herdenking van de Holocaust. De concerten worden georganiseerd in plaatsen met een Joodse geschiedenis. Het zesde concert is op dinsdag 28 april om 20.00 uur in de Grote – of Sint Janskerk, Nieuwstraat 34 in Schiedam. Deze bijzondere avond wordt gekenmerkt door prachtige muziek en diverse sprekers.

Waarom herdenking van de Holocaust?
In 1945 eindigde de Tweede Wereldoorlog. Zes miljoen Joden werden door de nazi's systematisch vermoord. Vandaag, zeventig jaar na dato, zijn er nog enkele getuigen in leven die kunnen vertellen wat zij hebben meegemaakt, en zo volgende generaties kunnen waarschuwen. Want antisemitisme en rassenhaat nemen in Europa weer hand over hand toe. Dat maakt hun boodschap actueler dan ooit. Er is geen toekomst zonder kennis van het verleden.

Hoe ziet de avond eruit?
De avond wordt muzikaal omlijst door het jongerenkoor Jigdaljahu onder leiding van Bert Noteboom. Het ledental van het koor ligt op circa 120, in de leeftijd van 14 tot 30 jaar. Marco den Toom is de vaste organist en Lennart Moree de vaste pianist. Sprekers zijn de ambassadeur van Israël de heer Haim Divon, prof.dr. Willem J.J. Ouweneel, ds. Oscar Lohuis, Kees van der Staaij (SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer), Bert Fluit (bestuurslid Christenen voor Israël) en Wolfgang Kotek. Laatstgenoemde is een overlevende van de Holocaust.

Poster Schiedam

Toegangskaarten
Voorverkoop van toegangskaarten bij Christenen voor Israël in Nijkerk. Telefonisch: 033-4220404 (maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur), online: www.70jaar.nl of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaarten kosten € 5,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar € 2,50 per persoon. De toegangsprijs is inclusief een drankje.
Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar in de regio bij: VVV, Buitenhavenweg 9, Schiedam; Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland 31, Schiedam; Exodus, Wolphaertsbocht 343A, Rotterdam; Hadassa, Noordvliet 17, Maassluis; De Fakkel, Eeze 12, Hoogvliet.

Parkeeradvies

Parkeren kan in ABC-Parkeergarage, Kreupelstraat; Parkeergarage De Nieuwe Passage, Koemarkt, en Parkeergarage Stadserf, Overschiesestraat.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws