maandag, 07 november 2016 00:31

Heren HC Schiedam mede-koploper na thriller

waterwegsport

Nieuwerkerk aan de IJssel - De heren van HC Schiedam hebben vanmiddag een knappe 3-4 overwinning geboekt op het sterke IJssel. Door deze overwinning en door puntverlies van koploper Rijswijk, voeren de Schiedammers nu samen met de Rijswijkers de ranglijst aan.

HC Schiedam kwam snel op voorsprong door een velddoelpunt van Diederik Madai. Door een corner wist IJssel weer op gelijke hoogte te komen. Nadat Schiedam het tempo opvoerde en Jeroen Ingelse uit een corner de 1-2 scoorde, wist ook Sebastiaan Buisman uit een prachtige aanval te scoren. Met een 1-3 voorsprong werd er ook gerust.

In de tweede helft wederom een snelle treffer voor de Schiedammers. Max Doeve wist uit een corner doeltreffend te zijn. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was, gingen de spelers van IJssel voor de laatste kans. Nadat de thuisploeg eerst een strafbal wist te verzilveren en later ook nog een corner, leken de Schiedammers toch nog punten te gaan verspelen. Door in de laatste fase in de wedstrijd toch de rust te bewaren wisten de heren de punten alsnog en zeer terecht mee naar huis te nemen.

Bart Jan van Collenburg vond de overwinning dik verdiend. “We hebben de wedstrijd zelf spannend gemaakt door de kansen bij 1-4 niet te benutten. De uitslag had dus eigenlijk groter moeten zijn in ons voordeel. Na de 3-4 werd het nog even spannend nadat zij alles of niets gingen spelen. Het grote verschil vandaag met andere tegenstanders was dat IJssel ook wilde hockeyen en dat is voor ons om makkelijker tegen te spelen. Nu we mede koploper zijn, veranderd niets aan onze status. Het geeft wel aan dat we wel goede stappen aan het maken zijn. Een mooi complement was vandaag dan ook dat deze wedstrijd een wedstrijd op het 1e klas niveau was, sloot van Collenburg af.

Heren HC Schiedam mede-koploper na thriller

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws