maandag, 09 oktober 2017 17:26

Herfstvakantie in de bieb: Workshops van suiker die blijven plakken

Schiedam - In de herfstvakantie zijn op maandag 16, woensdag 18 en vrijdag 20 oktober van 14.00 tot 15.30 activiteiten voor kinderen van 6 – 12 jaar in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Deze activiteiten sluiten aan op de tentoonstelling ‘Sticky Business: de verleiding van suiker in de kunst’, die tot 18 februari 2018 te zien is in het Stedelijk Museum te Schiedam.

Op maandag 16 oktober laat Stefanie Kampman (Kunstklas) kinderen hun eigen planeet vormgeven - denk aan de Elfenplaneten in de Efteling -, maar dan met behulp van snoepgoed. Om 14.00 uur brengt ze eerst samen met de kinderen een bezoek aan een gedeelte van de tentoonstelling. Zorg dus dat je op tijd bent.

Op woensdag 18 oktober geeft een medewerker van Natuur- en Milieu Educatie weetjes over suiker en wat het met onze gezondheid doet. Daarna maken kinderen onder leiding van Stefanie Kampman een portret van snoepgoed. Als voorbeeld wordt de Italiaanse kunstenaar Arcimboldo (1527-1593) genomen, die portretten maakte met groeten en fruit.

Op vrijdag 20 oktober draait in onze Biblioscoop de tekenfilm ‘Tom & Jerry: Sjakie en de chocoladefabriek’, waarin het bekende verhaal van Roald Dahl op een heel andere manier wordt verteld. Kaartjes voor de film worden op de dag zelf uitgedeeld.

Deelname voor alle activiteiten is gratis, maar het aantal plaatsen voor de workshops op maandag en woensdag is beperkt. Als je zeker wilt zijn van een plaats, meld je dan aan in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl.
Herfstvakantie in de bieb: Workshops van suiker die blijven plakken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws