dinsdag, 17 maart 2015 08:49

Herinrichting Nieuwlandplein

De gemeente gaat het Nieuwlandplein herinrichten. Dit is nodig om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te vergroten. De uitvoering gaat van start op 30 maart 05.00 uur en duurt tot uiterlijk 18 april 07.00 uur.

Het Nieuwlandplein wordt overzichtelijker en veiliger. De fiets- en voetgangersoversteekplaatsen komen verder van de rotonde te liggen. Dit verbetert het overzicht voor alle gebruikers. Er worden verschillende snelheidsbeperkende maatregelen genomen, te weten: nieuwe drempels, verkorten van de opstelstroken voor afbuigend verkeer, versmallen van de rijbanen en verduidelijking van de belijning. Fietsers en voetgangers kunnen makkelijker en veiliger oversteken.

De aard van de werkzaamheden (met zwaar transport) en het vele kwetsbare fietsverkeer en voetgangers, vraagt om een volledige afsluiting van het Nieuwlandplein tijdens de uitvoering. Alleen de hulpdiensten en de RET buslijnen kunnen gebruik blijven maken van het verkeersplein. Al het overige verkeer wordt met borden omgeleid via omliggende routes. Fietsverkeer en voetgangers krijgen eigen omleidingroutes. Het winkelcentrum Nolenslaan blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws