dinsdag, 09 mei 2017 16:17

Herman Pleij te gast bij jarige Midden-Delfland Vereniging

Schipluiden - Al 40 jaar is de Midden-Delfland Vereniging actief. Cultuurhistoricus Herman Pleij komt donderdagmiddag 18 mei naar Schipluiden om dit heugelijke feit mee te vieren. Hij verzorgt op uitnodiging van de vereniging bij Op Hodenpijl een publiekslezing over het belang van het cultuurlandschap.

In een unieke samenwerking organiseerde in 1977 ‘de streek’ – boeren, burgers en buitenlui - zich om gezamenlijk het belang van een open en groen Midden-Delflandgebied te bewaken. Het oer-Hollandse veenweide- en polderlandschap, ruwweg gelegen tussen Delft, Westland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Den Haag, heeft zijn agrarische en landschappelijke karakter voor een groot deel kunnen behouden. Steeds meer mensen weten goed de weg te vinden naar het gebied. Naast de eigen inwoners zijn dat ook vaak stedelingen die op adem willen komen in de ‘groene long van de grote stad’.

Pleij
Prof. dr. Herman Pleij is een begnadigd verteller. ‘Ik gebruik het woord’, is een gevleugelde uitdrukking van hem. Hij weet zijn publiek te interesseren voor cultuurhistorische onderwerpen. Zo is hij regelmatig te zien in het tv-programma De Wereld Draait Door. Pleij is emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde. In 2014 verscheen zijn boek ‘Moet kunnen. Op zoek naar de Nederlandse identiteit’.

Programma
De feestelijke bijeenkomst vindt donderdag 18 mei plaats bij Op Hodenpijl (Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden). Inloop/ontvangst met koffie/thee vanaf 16.15 uur. De lezing van Herman Pleij begint –na een kort welkomstwoord- stipt om 17.00 uur, er is na afloop gelegenheid om hem vragen te stellen. Aansluitend vanaf 18.00 uur is er een feestelijke borrel. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is wel noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (er zijn 300 stoelen beschikbaar , vol=vol).

Meer weten? Kijk op de vernieuwde website voor een introductiefilmpje mmv Herman Pleij: www.middendelflandvereniging.nl
Herman Pleij te gast bij jarige Midden-Delfland Vereniging

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws