zondag, 26 april 2015 19:02

Hermes bezorgt kampioen eerste nederlaag

Op Harga speelde de nieuwbakken kampioen in de 3e klasse D GLZ Delfshaven tegen Hermes.

De Rotterdammers namen de wedstrijd serieus en kwamen op bijna volle sterkte aan de aftrap. De eerste helft gaat redelijk gelijk op. Beide ploegen combineren veel strijd met technisch voetbal.

De beste kansen zijn voor de Schiedammers, maar in de 30e minuut valt tegen de verwachting in de 0-1. Hermes laat zich niet uit het veld slaan. Dat resulteert in de 39e minuut in de mooiste aanval van de wedstrijd.

Stefan Dijkxhoorn (foto) zet vanaf het middenveld een een-tweetje op waardoor hij door de verdediging van de GLZ snijdt en alleen voor de keeper verschijnt. Koelbloedig schiet hij de gelijkmaker binnen.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld. In de 65e minuut komt Hermes verdiend op voorsprong. Mari Lansbergen kapt op links heerlijk zijn directe tegenstander uit en zet goed voor op Bas Kerkhof. Deze neemt de bal kort aan en schiet deze met zijn houten been keihard in de linkerhoek.

Tien minuten later prikt dezelfde Kerkhof, na een goede aanval via Arse Calame en Mari Lansbergen, de 3-1 achter de GLZ-keeper. De kers op de taart vanuit Hermes oogpunt valt in de 83e minuut als, na een fijne steekpass van Mari Lansbergen, Koen Pijpers koel blijft en rustig de keeper omspeelt, 4-1.

Een dikverdiende overwinning voor het jeugdige team van Jerry Visser.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws