zondag, 25 oktober 2015 11:30

Hermes-Blijdorp 3-3

Op Harga speelde Hermes de inhaalwedstrijd tegen Blijdorp. De weergoden waren de voetballers en toeschouwers weer goed gezind. Alles met een lichtblauw hart ging ervan uit dat tegen laagvlieger Blijdorp de drie punten op Harga moesten blijven.

Nog voor de aftrap moest Hermes de eerste tegenvaller incasseren. Eerste doelman Elco Rodi raakte geblesseerd in de warming up. Zodoende kon de pas 17-jarige Quinten Horn (foto) zijn debuut maken. Hij kweet zich verdienstelijk van deze taak.

De 1e kans is voor Hermes, maar in de 5e minuut komen de Rotterdammers onverwacht op voorsprong door een diagonaal ingekopte bal. Na 10 minuten wordt het zelfs 0-2. Verdediger Mike de Lange schiet de bal vanaf de 16 meter uit een kluts in eigen goal.

Hermes speelt heel mat en verliest nagenoeg elk duel. Ook in de passing gaat veel mis. Blijdorp blijft gemakkelijk overeind en zijn niet van plan punten achter te laten op Harga.

In de 38e minuut maakt Lloyd Kalonga de aansluitingstreffer. Zijn schot van net buiten de zestien wordt aangeraakt en via de binnenkant van de paal wordt het 1-2. Dit is tevens de ruststand.

Na een donderspeech van Jerry Visser komt Hermes scherp uit de kleedkamer. Dat resulteert al in de 48e minuut in een kopbal op lat van Vincent Lansbergen. Een minuut later echter ligt de 1-3 al in het Schiedamse net. De bal wordt niet goed weggewerkt uit het strafschopgebied. Blijdorp maakt hier dankbaar gebruik van.
Met drie verse wissels probeert Hermes weer vat op de wedstrijd te krijgen. In de 80e minuut moet de net ingevallen Koen Pijpers met een hoofdblessure alweer het veld verlaten. Met tien man krijgt Hermes ineens de geest en beleven de toeschouwers een knotsgek laatste kwartier.

Vijf minuten voor het einde kopt Chris Kalonga de 2-3 tegen de touwen. Blijdorp wankelt en uit een snel genomen vrije trap op het middenveld scoort uiteindelijk Bas Kerkhof de gelijkmaker in de 89e minuut. Van tactiek is vanaf dat ogenblik aan beide kanten geen sprake meer. Alles ligt helemaal open. In blessuretijd scoort Hermes zelfs de 4-3, maar de scheidsrechter vindt dat de bal de lijn niet is gepasseerd. Over en weer volgen nog grote kansen, maar het blijft uiteindelijk bij 3-3.

Vanuit Hermes-optiek was het een draak van een wedstrijd met gelukkig aan het eind een “Schiedams kwartiertje”.

Hermes-Blijdorp 3-3

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws