zondag, 14 februari 2016 18:19

Hermes-D.V.S. - AGE 1-0

Op een werkelijk waterkoud Harga speelde Hermes tegen middenmoter AGE.

Het grasveld was niet bespeelbaar, vandaar dat men uitweek naar het kunstgras. Een handvol getrouwe supporters trotseerden de natte sneeuw.

De 1e helft gaat vrij gelijkgaand op. AGE heeft het iets betere van het spel. Er worden aan beide kanten weinig kansen gecreƫerd. De grootste kans is voor Mari Lansbergen in de slotminuut van de 1e helft.

Tot opluchting van de Rotterdamse keeper belandt het schot van de Hermes-spits op de paal.

De 2e helft eenzelfde spelbeeld. In de 50e minuut komen de blauwhemden op voorsprong. Een mooie aanval eindigt uiteindelijk bij Ivan Anastacia die met een volley de bal onderkant lat snoeihard binnenschiet. AGE probeert vanaf dat moment het spel meer naar zich toe te trekken, maar slaagt daar niet echt in. Hermes blijft onrustig voetballen waardoor er veel onnodig balverlies is. Halverwege de 2e helft krijgt Ivan Anastasia de grootste kans van de wedstrijd. Oog in oog met de keeper, lukt het hem niet om de veilige 2-0 binnen te schieten. De rest van de wedstrijd zet AGE wat meer druk, maar de solide Hermes keeper Quinten Horn (foto) komt niet meer in de problemen. Eindstand 1-0.

Het is niet de mooiste overwinning van het trainersduo Van der Hurk & Visser, maar daarom niet minder belangrijk. De Schiedammers staan op een mooie 4e plaats in de 3e klasse D.

Hermes-D.V.S. - AGE 1-0

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws