zondag, 04 oktober 2015 18:41

Hermes-D.V.S. beslist wedstrijd in twee minuten

Pal naast de Kuip speelde Hermes vandaag tegen laagvlieger DHZ.

Zoals zoveel wedstrijden in deze 3e klasse is het een strijd tussen een werkelftal (DHZ) en een voetballend team.

Hermes heeft het overgrote deel van de 1e helft het initiatief, maar komt nauwelijks aan voetbal toe.Tegen verhouding in komen de Rotterdammers zelfs na 10 minuten op 1-0. Een strakke corner vanaf links wordt goed ingekopt.

Het restant van de eerste helft speelt zich vooral af op de helft van DHZ zonder dat Hermes echt gevaarlijk kan worden. In blessuretijd valt dan toch de gelijkmaker. Arse Calame neemt een voorzet vol op zijn slof. De keeper keert de inzet nog wel, maar Bas Kerkhof reageert alert en tekent voor de 1-1 ruststand.

Een minuut na rust staat de 1-2 al op het bord. Onnodig balverlies van DHZ op middenveld zorgt ervoor dat Mari Lansbergen alleen op keeper af kan. Hij passeert koeltjes met een laag schot de keeper.

De mannen van Jerry Visser zijn de rest van de wedstrijd veruit de betere ploeg, maar zijn niet bij machte om de tegenstander de genadeklap toe te dienen. In de 35e minuut ontsnapt Chris Kalonga (foto), na een zware overtreding, aan een blessure. Hij komt er dankzij zijn atletische vermogen ongezonden vanaf. De scheidsrechter geeft terecht een rode kaart.

Hermes wint terecht met 1-2. Niet al te best spelen en toch binnen twee minuten een wedstrijd beslissen, is ook een kwaliteit. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Voorlopig is Hermes medekoploper in de 3e klasse D

Hermes-D.V.S. beslist wedstrijd in twee minuten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws