maandag, 21 september 2015 10:49

Hermes-D.V.S. - sv Charlois 3-2

Hermes kreeg zondag de plaaggeest van vorig seizoen op bezoek. In twee wedstrijden vond sv Charlois toen 12 keer het net.

De mannen van Jerry Visser waren dus gewaarschuwd en kwamen goed de kleedkamer uit. De bal werd geduldig rondgespeeld. De wedstrijd gaat gelijk op met hier en daar kleine mogelijkheden.

Halverwege de 1e helft breekt Hermes de ban. Bas Kerkhof zet goed druk op de laatste man van Charlois, verovert de bal en zet een eentweetje op met Arse Calame. Met een strak wreefschot zet de spits van Hermes de 1-0 op het scorebord.

Hermes put moed uit deze voorsprong en zet In het vervolg meer druk. Na 35 minuten is Arse Calame weer belangrijk. Hij draait een vrije trap vanaf links scherp de zestien in. Laatste man Sebastiaan Braat (foto) komt goed voor de keeper en kopt de 2-0 binnen.

Dat is ook de ruststand.

De lichtblauwen starten met hetzelfde elan aan de 2e helft. Al na vijf minuten ligt de bal op de Rotterdamse stip. Aanvaller Ivan Anastacia maakt links op de zestienmeter een goede actie en wordt neergehaald. De altijd koelbloedige Lloyd Kalonga schiet zijn zeventiende achtereenvolgende strafschop raak. De Schiedammers zitten op rozen, maar

het restant van de wedstrijd geeft Hermes helemaal uit handen. De ploeg loopt achteruit, de bal wordt te lang vastgehouden en duels worden niet meer gewonnen. Rotterdamse spits Kevin van Emde, vorig seizoen goed voor 45 doelpunten, neemt zijn ploeg op sleeptouw. Met een hard schot en een goede kopbal brengt hij Charlois terug in de wedstrijd. Hermes sleept uiteindelijk de wedstrijd met veel pijn en moeite uit het vuur, 3-2.

Een teleurstellende 2e helft, maar de drie punten blijven op Harga!

Hermes-D.V.S. - sv Charlois 3-2

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws