zondag, 08 maart 2015 19:16

Hermes-D.V.S. (zo) verliest geflatteerd

Op een zonnig Oldegaarde speelde Hermes tegen BZC Zuiderpark, de nummer vier in de 3e klasse D.

De 1e helft is redelijk in evenwicht. De Rotterdammers ogen fit en snel. Hermes moet het vooral van goed voetbal hebben. Al na 6 minuten staat de 1-0 op het bord. een voorzet vanaf rechts wordt goed afgewerkt.

In de 26e minuut komt Hermes goed weg als een snelle speler helemaal door kan lopen tot aan keeper Elco Rodi, die de bal hard wegschiet, maar vol op de inlopende BZC' er. De bal beland op de lat. De inzet daarna wordt door Sebastiaan Braat van de doellijn gehaald.

Vijf minuten later wordt het dan toch 2-0 na matig ingrijpen aan Hermes kant. Vlak voor rust valt zelfs de 3-0. In de blessuretijd krijgen de Schiedammers een penalty die koelbloedig wordt ingeschoten door Bas Kerkhof (foto). De ploegen gaan met 3-1 de rust in.

Na rust een compleet ander spelbeeld. De mannen van Jerry Visser komen gretig de kleedkamer uit en creƫren kans op kans. BZC komt er niet aan te pas, hoewel een counter altijd op de loer ligt met hun snelle spelers voorin.
Het ontbreekt Hermes aan finesses bij de laatste pass die vaak net niet goed genoeg is.

In de 68e minuut valt volledig tegen het spelbeeld in de 4-1 aan de andere kant. Laatste man Sebastiaan Braat verdedigt veel te flegmatiek uit en lijdt balverlies. Binnen een paar seconden staan twee BZC'ers voor de Hermes keeper en maken het koelbloedig af.

Ondanks deze tegenvaller, zit Hermes niet bij de pakken neer en gaat op zoek naar een tegentreffer. Die valt in de 75e minuut. Mari Lansbergen kapt in het strafschopgebied een verdediger goed uit en rond netjes af, 4-2. Helaas ligt binnen 1 minuut de bal alweer in de Hermes-goal.

Deze tik komen de Hargabewoners niet meer te boven. Eindstand 5-2.

Volgende week de derby tegen Kethel Spaland. Als Hermes iets scherper is als vandaag dan krijgen de Kethelbewoners een hele dobber aan de blauw-witten.

Advertentie