donderdag, 01 december 2016 20:05

Hermes-DVS jeugd speelt niet meer op kunstgras

Schiedam - Waar de gemeente Schiedam en de KNVB nog afwachten doet de Schiedamse voetbalclub Hermes-D.V.S. dat niet meer: ze laten de jeugdteams niet meer voetballen op kunstgras. Hermes-D.V.S. speelt thuis op echt gras. Heeft een tegenstander kunstgras dan zullen de jeugdteams daar voorlopig niet meer spelen.

Op de website schrijven ze: 'Gelet op de recente onderzoeksresultaten van de autobandenbranche en de verzoeken en vragen van ouders van onze jeugdleden hebben wij besloten de uitwedstrijden van onze Onder 9, Onder 11, Onder 13 en Meisjes Onder 15 voorlopig niet meer op kunstgras te spelen totdat de definitieve resultaten van het RIVM bekend zijn. Wij gaan er nog altijd van uit dat uiterlijk 1 januari 2017 de definitieve resultaten bekend zijn.

De coördinatoren benaderen de thuis spelende verenigingen dat onze teams niet op kunstgras spelen. We hopen uiteraard dat deze uitwedstrijden op "echt" gras worden gespeeld, zoals ook bij Hermes-D.V.S.

Zo niet dan wordt er helaas niet gespeeld. We realiseren ons dat het bij sommige verenigingen die over veel kunstgras beschikken niet mogelijk is alle wedstrijden op "echt" gras te spelen. Denk aan onze stadgenoot Kethel Spaland waar uitsluitend kunstgras is.' aldus Harrie Jansson namens het jeugdbestuur van Hermes.

Eerdere deze week vroeg PopUpTv aan de gemeente Schiedam wat zij hun reactie is op de nieuwe verontrustende cijfers over kunstgras. Zij schreven ons: We wachten af wat er uit het RIVM onderzoek komt en vooralsnog blijft het advies: gewoon spelen maar wel douchen na afloop.

De voorzitter van VV Kethel-Spaland, Pim Koning, reageerde afgelopen woensdag in onze uitzending van het nieuws- en actualiteitenprogramma Onder Ogen:

Hermes-DVS jeugd speelt niet meer op kunstgras

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws