zondag, 03 april 2016 23:54

Hermes DVS leidt duur puntverlies

waterwegsport

Schiedam – Hermes DVS heeft de uitgelezen mogelijkheid laten liggen om een grote stap naar het winnen van de derde periode te zetten. De Schiedammers speelden in 3D met 2-2 gelijk tegen middenmoter BZC/Zuiderpark.

Achteraf moest de equipe van oefenmeester Jan van den Hurk blij zijn met een punt. De Schiedammers kwamen slap ten tonele en ondanks enkele mogelijkheden in het eerste kwartier kwamen de gasten via een knappe actie na 20 minuten op voorsprong.
Na deze tegenslag was het Stefan Dijkxhoorn die op slag van rust uit een vrije trap de ploegen onverwachts op gelijke hoogte schoot.
Direct na rust kreeg de ploeg van oefenmeester Jan van den Hurk opnieuw een tegenslag te verwerken toen de Rotterdammers door een knappe kopbal wederom de marge op 1 verschil wisten te brengen.
Het was aan topschutter Bas Kerkhof te danken dat de Schiedammer nog een punt overhielden aan deze sobere vertoning, want zijn schot, na goed voorbereidend werk van Ivan Anastacia, zorgde een minuut voor tijd voor de 2-2 eindstand.
Naast het puntverliesverlies was er nog een tegenvaller voor de Schiedammers. Ies van der Tuyn moest na de wedstrijd een bezoek brengen aan de eerste hulp. Gevreesd werd voor een arm breuk. Onderzoek wees echter uit dat diverse pezen zijn verrekt waardoor de verdediger enkele weken uit de roulatie zal zijn.
Ondanks het gelijke spel gaan de Schiedammers nog wel aan kop in de derde periode. De voorsprong op achtervolger AGE is 2 punten. Wanneer OHVV kampioen wordt zal deze plaats goed zijn voor nacompetitie.

Hermes DVS leidt duur puntverlies

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws