zondag, 05 februari 2017 17:33

Hermes verliest ongelukkig

Schiedam - Vandaag trad Hermes aan tegen Hillegersberg dat tot nu toe evenveel punten heeft behaald als de Schiedammers.

Het begin van de wedstrijd is van beide kanten rommelig. De 1e grote kans is voor Hermes als Dani Geerman goed doorzet op rechts en een afgemeten voorzet aflevert. De mee opgekomen Ivan Anastasia neemt de bal in een keer uit de lucht. zijn poging gaat echter net over.

Een paar minuten later kopt Luuk Pijpers Hermes bijna op voorsprong. Zijn inzet belandt echter op de lat.

In de 26e minuut staat de wedstrijd op zijn kop. Hillegersberg komt op voorsprong door een knullige goal. Hermes-keeper Wynia schreeuwt vervolgens uit frustratie een krachtterm het veld in waarop de scheidsrechter hem direct rood geeft. De meningen over deze actie waren langs de zijlijn verdeeld. Feit was, dat de blauwhemden met tien man verder moesten. Spits Bas Kerkhof is het kind van de rekening. hij wordt gewisseld om de nieuwe keeper in te brengen.

Quinten Horn (foto) staat koud in het veld of hij behoedt Hermes tweemaal voor een achterstand met een katachtige redding. Met 0-1 gaan de beide ploegen rusten.

Hermes gaat de 2e helft voortvarend van start. Kai Broer wordt in het strafschopgebied in zijn rug gelopen en de scheidsrechter geeft een penalty. Middenvelder Robbert Palm verzilvert de elfmetertrap met een lage schuiver in de rechterhoek. Hermes haalt hier energie uit en voelt dat er zelfs meer in zit. Het probleem is, dat de bal net niet goed wil vallen op het zware veld. In de 60e minuut krijgt Hillegersberg een makkelijk gegeven vrije trap buiten de zestien. Die wordt vervolgens wel op een prachtige manier verzilverd, de bal verdwijnt in de linkerbovenhoek.

Hermes probeert met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar tot echte kansen komt het niet. Vijf minuten voor tijd counteren de Rotterdammers naar een 1-3 voorsprong. In de laatste minuut scoort Koen Pijpers, na goed doorzetten op links van Arse Calame, nog wel de 2-3. Echter daar blijft het bij.

Al met al een teleurstellende middag voor de Hargabewoners die hadden gehoopt aansluiting te vinden bij de middenmoot. Volgende week thuis tegen nummer 2 AGE.
Hermes verliest ongelukkig

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws