zondag, 13 maart 2016 19:20

Hermes wint derby van KethelSpaland

Op Harga stond vanmiddag de derby tussen Hermes-D.V.S. en Kethel Spaland op het programma.

De eerste wedstrijd was geëindigd in 2-2. Het was voor beide ploegen lastig voetballen op het hobbelige veld. De 1e helft was nauwelijks het aanzien waard. De Ketelbewoners kwamen voor één punt en timmerden achterin de zaak dicht.

Hermes was tweemaal gevaarlijk. In de 34e minuut kopt Mari Lansbergen een voorzet vanaf rechts net voorlangs de goal. Vijf minuten later komt Stefan Dijkxhoorn goed door over links. Zijn lage voorzet vanaf de achterlijn wordt echter niet verzilverd door de inkomende blauwhemden.

Na rust laten beide ploegen iets meer voetbal zien. Na een kwartier ontstaat de grootste kans in deze wedstrijd voor Kethel Spaland. De laatste man van Hermes lijdt onnodig balverlies op het middenveld waardoor er een twee tegen twee situatie ontstaat. De paal staat een 0-1 voorsprong in de weg.

Twee minuten later ligt de bal aan de andere kant in het net. Ivan Anastacia komt goed door over links en levert een strakke voorzet af die bij de 2e paal wordt binnengeschoten door Arse Calame (foto), 1-0. Tien minuten later valt de beslissing. Ditmaal is het Ivan Anastacia zelf die een aanval doeltreffend met het hoofd afrondt, 2-0.

Kethel Spaland is niet meer bij machte om de wedstrijd nog te kantelen. De 2-0 is dan ook de eindstand. Al met al een teleurstellende derby. Dat zal het trainersduo van Hermes, Jan van der Hurk en Jerry Visser, een zorg zijn. Hun team nestelt zich stevig op een vierde plaats in de 3e klasse D.

Hermes wint derby van KethelSpaland

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws