maandag, 20 februari 2017 12:15

Hernieuwd onderzoek naar dood Leon Groeneweg afgesloten

Schiedam - Het Openbaar Ministerie heeft zojuist bekend gemaakt dat een hernieuwd onderzoek naar de dood van een 19-jarige Schiedammer in 2008 is afgesloten.

Ondanks opnieuw uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek is de doodsoorzaak van de jongen niet duidelijk geworden. En ook is niet duidelijk of er andere mensen betrokken zijn geweest bij de dood van de jongeman, en of sprake is van een misdrijf. De bevindingen van het onderzoek zijn maandag aan de nabestaanden van de jongeman bekendgemaakt.De jongeman verdween op de avond van 7 juni 2008 terwijl hij met vrienden op een camping in de buurt van het Brielse Meer was. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de jongen die avond, vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs, wegrende van zijn vrienden. In 2008 werd niet duidelijk wat er daarna gebeurde, maar bij nader onderzoek in 2010 en nu in 2016 ook niet. Ruim een week later, 15 juni 2008, werd de jongen in het water van het Brielse Meer gevonden.

Begin vorig jaar is het lichaam van de jongeman opgegraven maar ook dat heeft geen nieuwe informatie over de doodsoorzaak opgeleverd. Nader forensisch onderzoek en het opnieuw horen van een aantal getuigen ook niet. Het onderzoek is nu afgesloten. Mochten de nabestaanden het er niet mee eens zijn, dan kunnen ze zich wenden tot het gerechtshof in Den Haag.

Hernieuwd onderzoek naar dood Leon Groeneweg afgesloten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws