dinsdag, 14 juli 2015 09:06

Het bloed kruipt...

Nadat ze vorig jaar na 27 jaar met een spetterend optreden op het MBF afscheid hadden genomen van hun band Footloose en het Schiedamse publiek was het een jaartje stil rond de oprichters Chris Kirch en Sjaak van de Berg al speelde eerst genoemde dit jaar nog wel op het benefiet concert van Muzikaal Schiedam speelt voor.... in de All Star band met Cesar Zuiderwijk.

Maar 'old soldiers never die' want ze zijn terug met een splinternieuwe band Skeftum ! die in ze geheel bestaat uit 5 Dortenaren met uiteraard Sjaak op bass Chris zang en verder Kimball (van de Band Biggs) van Duivenbode op toetsen, Tom Bogers op drums en de 24 jarige Sonny Spades (geboren in Southampton) op lead gitaar en hoe.... deze jongeman stond tot verbazing van velen voor het eerst op het podium wat aan zijn geweldige gitaarspel en uitstraling op het podium absoluut niet te zien en te horen viel!

Foto 14 07 15 09 10 44Slechts 4 a 5 keer gerepeteerd spatte het plezier bij de 5 heren vanaf het eerste nummer van het podium en hadden ze de vismarkt op het Big Rivers festival in Dordrecht na 4 nummers plat, en natuurlijk zaten er nog veel nummers bij die ze altijd met Footloose speelde maar het is de bedoeling zo vertelde Chris en Sjaak dat het allemaal andere nummers worden

Het was goed om onder toeziend oog van een select aantal aanwezige Schiedammers te zien dat de mannen er nog steeds veel plezier in hebben en ze met jong en retegoed nieuw bloed ze nog jaren mee kunnen en zal de kreet Speeluhh weer vele malen te horen zijn voor de band Skeftum !

Tekst en foto's: Fred Fukkink

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws