woensdag, 15 april 2015 07:29

Het Gat van Bolmers heet vanaf nu Kloosterplaats

Al vanaf de jaren '70 staat de lege plek tussen de Broersvest en het Broersveld bekend als het Gat van Bolmers. Vernoemd naar toenmalige wethouder. Dinsdag is de nieuwe naam onthuld: Kloosterplaats! Met de presentatie van de nieuwe naam gaat ook de herontwikkeling van het Gat naar de plannen van het pure Schiedamse collectief Bolwerk van start.

Het collectief bestaat uit een zestal zelfstandig creatieven zoals een architect, een smid en ontwerpers. ''We zijn bijna allemaal in Schiedam geboren en we zijn dus echt bij de stad betrokken. Vandaar zijn we er van overtuigd dat we in tegenstelling tot bijvoorbeeld een groot ontwikkelingsbedrijf meer met minder kunnen,'' zegt Cilia Batenbrug namens Bolwerk. Aan de hand van de ontwerpen van Bolwerk heeft het college een budget voor de herinrichting van het plein vrijgemaakt van 345.000 euro. Hiermee wordt er door Bolwerk een binnenstadspark gerealiseerd, dat een groen karakter zal krijgen met onder meer een natuurspeelplaats.
De samenwerking tussen de gemeente en de lokale creatieve ondernemers verenigd in het collectief is een nieuwe innovatieve manier van ontwikkelen.
De gemeente zal bovendien in eigen beheer de aan het plein grenzende monumentale Comeniusgymzaal renoveren. Uiteindelijk zullen de Kloosterplaats en de Comeniusgymzaal (met een beoogde daghorecafunctie) elkaar versterken in functie en vorm.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws