zondag, 30 juli 2017 19:32

Het Oranje Hockeyteam wint nu wel in Schiedam van België

waterwegsport Schiedam - De Nederlandse hockeydames hebben zondag revanche genomen op België. De formatie van coach Alyson Annan wonnen de tweede oefenwedstrijd op het drukbezochte sportcomplex van HC Schiedam, aan de Hargalaan, met: 4-0.

Zaterdag werd door de nummer een van de wereld nog met 0-1 verloren. Maxime Kerstholt, Frédérique Matla, Caia van Maasakker en Margot van Geffen namen vanmiddag de treffers voor rekening onder toeziend van ruim duizend toeschouwers.

Oranje opend furieus en de eerste kans werd door Kerstholt snel verzilverd. De druk op het Belgische hield aan maar in het eerste kwart werd verder niet meer gescoord. Tweede kwart eenzelfde spelbeeld waarin Belgie nooit een vuist kon maken.

In de tweede helft bleef Oranje oppermachtig – flitsende snelle aanvallen zorgde voor veel mogelijkheden – maar bleek de strafcorner in deze fase van de voorbereiding nog niet altijd optimaal te functioneren.

Vorm
Keepster Anne Veenendaal liet zien dat zij in vorm en ze verwacht veel van Oranje. ,,We speelden zaterdag niet ons eigen spel en vandaag wel,” zei de doelvrouwe. ,,Door de gretigheid en goed spel hebben we terecht gewonnen.”
Het Oranje Hockeyteam wint nu wel in Schiedam van België

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws